Haber

CHP’den AK Parti’nin yeni anayasa açıklamalarına şartlı takviye: Biz hazırız

CHP Genel Lider Koordinatörü Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, seçimlerin ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti yöneticilerinin dile getirdiği yeni anayasa açıklamalarını değerlendirdi. Toprak, belirli kriterlerle işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

“ÖNCE KENDİLERİNE UYMALARI GEREKİR; SAHİ OLSA BİZ HAZIRIZ”

“Hükümet, seçimden sonra yeni anayasa teklifini gündeme getireceğini ve sivil bir anayasa için TBMM’de çalışmalara başlayacağını açıkladı. Türkiye demokratiktir, insan haklarına ve hukuka saygılıdır, vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini güvence altına alır. Kadınların eşitliği ve yaşam güvencesi, siyasi ve ekonomik demokrasi, bunu sağlayacak bir anayasaya sahip olmak konusunda samimiysek işbirliğine hazırız.CHP’li Erdoğan Toprak, şunları söyledi: “Hükümetin geçmişte yaptığı anayasa değişiklikleri ve mevcut ittifak ortaklarının kadın hakları, din özgürlüğü, etnik ve dini farklılıklar vb. konulardaki görüşleri, parti programları, mevcut anayasaya ilişkin görüşleri ortadadır. demokratik bir anayasa için kendi aralarında uzlaşmaya varırlar. hükümet gerçekten otokratiktir. parlamenter sisteme son verecek, türkiye büyük milletinin gücünü ve prestijini geri getirecek bir anayasanın hayata geçirilmesi için önemli ve samimi ise her türlü katkıyı yapacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en geniş mutabakat ve işbirliği ile Türkiye’yi çağdaş demokrasiler düzeyine taşıyın.”ifadelerini kullandı.

SON AÇIKLAMA ADALET BAKANI’NDAN OLDU

Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dün düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, “21 yıldır yönetim ve siyaset anlayışımızın temeli her zaman adalet, adalet ise her zaman insan olmuştur. Hukukun üstünlüğünün tahkim yolunda değerli reformlar yaptık. Sessiz devrim olarak adlandırılabilir.Milletimiz için çok değerli yasal değişiklikleri hayata geçirdik.Değerli anayasa değişikliklerini hayata geçirdik.Sivil bir anayasa için uzlaşıya varılması artık en büyük temennimiz olacaktır.”dedi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu