Ekonomi

Magna hisseleri kazancını ıskalayınca %5 değer kaybetti

AURORA, Ontario – Magna International Inc. (TSX: MG; NYSE: MGA) 2024 yılının ilk çeyreğinde önemli bir kazanç kaybı bildirdi.

Otomotiv tedarikçisi, analistlerin 1,25 dolarlık konsensüsünün altında kalarak 1,08 dolarlık hisse başına düzeltilmiş kazanç (EPS) açıkladı. Gelir beklentilerinin 10,97 milyar dolarla konsensüs tahminiyle uyumlu olmasına rağmen, piyasanın kazanç eksikliğine olumsuz tepki vermesiyle şirketin hisseleri %4,94 oranında düştü.

Şirketin satışları bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla %3’lük mütevazı bir artışla 11,0 milyar $’a ulaşarak küresel hafif araç üretimindeki %2’lik artışın biraz üzerinde gerçekleşti. Bu büyüme yeni program lansmanlarına ve Veoneer Active Safety’nin satın alınmasına bağlandı. Ancak, Komple Araçlar segmentindeki düşük hacimler ve kur dalgalanmaları gibi zorluklar sonuçları olumsuz etkiledi.

Magna ayrıca, geçen yılın aynı döneminde 209 milyon dolar olan Magna International Inc.’e atfedilebilir net geliri etkileyerek çeyrekte 9 milyon dolara düşüren Fisker ile ilgili toplam 316 milyon dolar tutarındaki varlık değer düşüklüğü ve yeniden yapılandırma maliyetlerini de açıkladı. Çeyrek için seyreltilmiş EPS, 2023’ün ilk çeyreğindeki 0,73 $’dan keskin bir düşüşle 0,03 $ olarak raporlandı.

Şirket, 2024 Düzeltilmiş FVÖK Marjı Görünüm aralığını %5,4-%6,0 olarak koruyarak gelecekteki finansal beklentilerinde istikrara işaret etti. Basın açıklamasında yönetim, 2023’ün ilk çeyreğinde 449 milyon dolar olan düzeltilmiş FVÖK’ün 469 milyon dolara yükselmesine katkıda bulunan başlıca unsurlar olarak operasyonel mükemmellik ve maliyet girişimlerini, üretkenlik ve verimlilik iyileştirmelerini ve daha önce düşük performans gösteren bazı tesislerdeki düşük maliyetleri vurguladı.

Magna’nın CEO’su sonuçları yorumlarken şirketin operasyonel iyileştirmelere ve maliyet verimliliğine olan bağlılığını vurgulayarak bunun karlılık üzerindeki bazı olumsuz etkileri hafifletmeye yardımcı olduğunu belirtti. Ancak piyasanın tepkisi, yatırımcıların daha güçlü bir performans beklediğini gösteriyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

İşletme varlık ve yükümlülüklerindeki değişikliklerden önce faaliyetlerden elde edilen 591 milyon dolar ve temettüler yoluyla hissedarlara 134 milyon dolar getiri ile şirketin mali sağlığı sağlam kalmaya devam ediyor. İleriye bakıldığında, Magna’nın tüm yıl görünümü değişmedi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu